Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Νέα δεδομένα για τη θεραπεία της νόσου Crohn φέρνει η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της μελέτης SONICΆτομα όλο και μικρότερης ηλικίας προσβάλλουν τα τελευταία χρόνια τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, όπως είναι η νόσος Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Η Νόσος του Crohn (ΝC) εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία, κυρίως μεταξύ των 15 και 40 χρόνων, είναι πιο συχνή στις γυναίκες και χτυπά κυρίως τους καπνιστές. Πρόκειται για ένα χρόνιο νόσημα που επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές και αυξημένη συννοσηρότητα (συρρίγγια) που αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά μπορεί να οδηγήσουν τον ασθενή στο χειρουργείο.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ