Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ!

Υποστηρίζω τους ασθενείς με ΙΦΝΕ
Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ).
Η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ “εορτάζεται” τη 19η Μαΐου κάθε έτους από οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ.
Για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ 2016, η πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα, η European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, και άλλες αδερφές οργανώσεις από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια “Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ” προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό και να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ.
Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, με την άδεια αρμόδιων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών αρχών παγκοσμίως θα φωταγωγηθούν διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια με μωβ χρώμα (το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ). Οι εικόνες των φωταγωγημένων διάσημων ορόσημων/μνημείων/κτηρίων θα δημοσιευθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016).
Στην Ελλάδα αρκετοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, έδωσαν την άδειά τους προκειμένου τη νύχτα της 19ης Μαΐου να φωταγωγηθούν με μωβ χρώμα διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια της περιοχής τους, υποστηρίζοντας την καμπάνια “Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ”.
Τα ορόσημα/κτήρια/μνημεία που θα φωταγωγηθούν είναι τα εξής:
– Η Ακαδημία Αθηνών.
Ακαδημία Αθηνών
– Τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα.
Εθνική Βιβλιοθήκη
– Το γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη.
Ομπρέλες Θεσσαλονίκη
– Το Δημαρχείο της Καβάλας.
Δημαρχείο Καβάλας
– Το άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα.
Άγαλμα Ελευθερίας Δράμα
– Η κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα.
Γέφυρα Τρίκαλα
– Το Εθνικό Ωδείο στη Λάρισα.
Ωδείο Λάρισας
– Το Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.
Δημοτικό Θέατρο Πάτρας
– Το άγαλμα του Νικόλαου Πλαστήρα στην Καρδίτσα.
Nikolaos Plastiras Statue of Karditsa
Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016), κάνοντας παράλληλα γνωστές τις ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο “εορτασμού” της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, παράλληλα με τη φωταγώγηση των διάσημων ορόσημων/μνημείων/κτηρίων στη χώρα μας, διοργανώνει και τις παρακάτω εκδηλώσεις/δράσεις:
gg57406767
Ενημερωτική διαδραστική ομιλία στη Θεσσαλονίκη από την Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχοδραματίστρια κ. Χριστίνα Πατρινιού, με θέμα “Η Διαχείριση των ΙΦΝΕ με στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του πάσχοντα“.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 6.30 το απόγευμαστο κτήριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ)Προξένου Κορομηλά 51, στην αίθουσα του 4ου ορόφουμε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
aimodosia011-300x142
Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας με κωδικό 11161, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των ατόμων με ΙΦΝΕ για αίμα.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέριταυτόχρονα στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο στον Πειραιά και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη.
Ας σημειωθεί ότι όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης ή άλλης περιφέρειας της Ελλάδας και οποιαδήποτε ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δηλώσει ότι επιθυμεί η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά (κωδικός 11161) και στη συνέχεια να ενημερώσει τον υπεύθυνο διαχείρισης της τράπεζας κ. Χρήστο Κιτμιρίδη στο τηλέφωνο 690 760 5396.
Θέατρο
Θεατρική παράσταση για παιδιά στην Αθήνα από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου του Αγίου Ιωάννη του Ρέντη, με τίτλο “Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών.
Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 12.00 το μεσημέριστο κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου παίδων “Αγία Σοφία”, στο σαλόνι του 1ου ορόφου.
Τα άτομα με ΙΦΝΕ ζουν πολεμώντας καθημερινά συμπτώματα όπως
η χρόνια κόπωση, ο πόνος,το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα απομόνωσης.
Συμπτώματα που πολύ συχνά κανένας δεν “βλέπει”.
Οι ΙΦΝΕ δεν επηρεάζουν μόνο τον ασθενή αλλά και όλο τον οικογενειακό και κοινωνικό του κύκλο.
Δήλωσε κι εσύ την υποστήριξή σου στα άτομα με ΙΦΝΕ!
Στάσου δίπλα τους στη μάχη που δίνουν καθημερινά!


http://www.crohnhellas.gr/

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ