Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008
"ΙΦΝΕ & Διατροφή"
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008
ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Τι είναι η βιοσυντονιστική θεραπεία;
Σύμφωνα με τις αρχές της βιοφυσικής κάθε ύλη εκπέμπει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Ομοίως το ανθρώπινο σώμα διαχέει ένα φάσμα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων: τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα εκπέμπουν διαφορετικές ιδιοσυχνότητες. Αυτές οι ταλαντώσεις αλληλοεπηρεάζονται καθώς βρίσκονται σε αμοιβαία συσχέτιση, ενώ στο σύνολό τους αποτελούν το προσωπικό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα κάθε ατόμου.
Οι ιδιοσυχνότητες ενός υγιούς ατόμου έχουν διαφορετική δομή από αυτές ενός ατόμου σε παθολογική κατάσταση. Το φυσιολογικό φάσμα συχνοτήτων παρενοχλείται από τις ταλαντώσεις ξένων ουσιών αποθηκευμένων στο σώμα όπως το αμάλγαμα, τα βακτηρίδια, οι ιοί, τα αλλεργιογόνα κτλ.
Η βιοσυντονιστική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με συμπληρωματικές μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κτλ.
Εφαρμογές της βιοσυντονιστικής θεραπείας Οξείες και χρόνιες αλλεργικές παθήσεις όπως εξανθήματα, ατοπική δερματίτιδα, άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα ● Οξείες και χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του στομάχου, του λεπτού και παχέος εντέρου ●Σπαστική κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ●Ανίχνευση και θεραπεία τροφικών δυσανεξιών ●Όλες οι μορφές πόνου (μυοσκελετικοί, νευρολογικοί, εμμηνόρροια, κ.ά.) ● Ρευματισμοί και αρθριτικά ● Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος (ιώσεις, συχνά κρυολογήματα, κ.τλ.) ● Τραυματισμοί, επούλωση ουλών, επούλωση και αποκατάσταση καταγμάτων ● Διαταραχές ύπνου (αϋπνία, εφιάλτες, νυχτερινοί ιδρώτες, κτλ.) ● Εθισμοί (νικοτίνη, αλκοόλ, ναρκωτικά) ● Σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως ● Μεταβολικές και ορμονικές διαταραχές ● Υποστηρικτική δράση σε θεραπεία για θυρεοειδή, διαβήτη ● Αυχενικό σύνδρομο και οσφυαλγία ● Προ-και μετεγχειρητική ενδυνάμωση για επιτάχυνση ανάρρωσης. ● Παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος ● Γυναικολογικά προβλήματα (δυσμηνόρροια, προβλήματα εμμηνόπαυσης, ενδυνάμωση ωαρίου)
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11 4:00 μ.μ. ΝΕΤ -- ΘΕΜΑ: ΓΑΣΤ/ΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008
Επιστήμη - Βιολογία και Υγεία - Το ανθρώπινο έντερο έχει δέκα φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα έρευνα
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Public Library of Science-Biology", σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science, διαπίστωσε ότι σε απόλυτους αριθμούς το έντερο των θηλαστικών -και του ανθρώπου- φιλοξενεί μια από τις πολυπληθέστερες μικροβιακές κοινότητες πάνω στη Γη. Για κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα, αναλογούν περίπου δέκα μονοκύτταρα μικρόβια, τα περισσότερα εκ των οποίων ζουν στο έντερο.
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις για τον αριθμό των μικροβίων στο έντερο έφθαναν μέχρι τα 500 το πολύ, όμως, όπως τώρα αποδεικνύεται ότι οι παλαιότερες μέθοδοι ανίχνευσης μπορούσαν να «πιάσουν» μόνο τα πιο συνηθισμένα μικρόβια και όχι τα πιο ασυνήθιστα, που όμως τελικά αφθονούν, όπως αποδεικνύεται με τη νέα μελέτη, η οποία χρησιμοποίησε νέες γενετικές τεχνικές. Με τη νέα μέτρηση, τα είδη μικροβίων που διαβιούν μέσα στο έντερό μας, διαπιστώθηκε πλέον ότι φθάνουν τουλάχιστον τα 5.600.
Τι όμως κάνουν όλα αυτά μικρόβια στο έντερό μας; Σε γενικές γραμμές «κοιτούν τη δουλειά τους» και ζουν από το φαγητό που φθάνει στο στομάχι μας. Παράλληλα όμως, επιτελούν κρίσιμες λειτουργίες, όπως τη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την παραγωγή θρεπτικών ουσιών, όπως η βιταμίνη Κ. Ακόμα, εμποδίζουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν μέσα μας.
Η λήψη αντιβιοτικών όμως μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την ποικιλία αυτών των μόνιμων «κατοίκων» του εντέρου και πολλοί επιστήμονες ανησυχούν ότι η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών οδηγεί ήδη σε επιβλαβή βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα. Η νέα μελέτη ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων των αντιβιοτικών στα επωφελή βακτήρια και άρα στην ανθρώπινη υγεία.