Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Τι είναι forum?





Εάν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση, του τι είναι forum λοιπόν, θα έλεγα πως πάνω απ'όλα, το φόρουμ είναι ένα τόπος συνάθροισης ιδεών και ανθρώπων. Συγκεντρώνονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι συζητάνε, γελάνε προβληματίζονται, βοηθιούνται, τσακώνονται. Είναι σαν μια συγκέντρωση στην αληθινή ζωή, μόνο που επειδή η τεχνολογία έχει προχωρήσει & οι ρυθμοί πιέζουν, αυτή η συνάντηση γίνεται πλέον από το σπίτι σου. Εσύ βρίσκεσαι καθισμένος (-η) αναπαυτικά στην καρέκλα σου & μπορείς άνετα να βγάλεις και τα παπούτσια σου, χωρίς να σε παρεξηγήσει ο άλλος.

Το forum είναι σαν να γράφεις ένα γράμμα σε πολλούς παραλήπτες αλλά και μόνο σ έναν, αν επιλέξεις να στείλεις την δημοσίευση σου prive. Λες κάτι και πάνω σ αυτό, κάποιος μπορεί να σου απαντήσει σ'ενα λεπτό, σε μια ώρα σε μια μέρα, εβδομάδα ή και παραπάνω.

Σ'ενα forum μπορείς να πάρεις π.χ. υποστήριξη για το πρόβλημά σου. Εκθέτεις το πρόβλημα σου και άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν, σου λένε μια ιδέα που μπορεί να μην την είχες σκεφτεί (αν ξέρεις) ή σε καθοδηγούν βήμα προς βήμα αν δεν είσαι πολύ σχετικός με το αντικείμενο. Πολλοί επιλέγουν να το πάνε κατευθείαν σε "επαγγελματία" και να "σκάσουν" ένα σωρό λεφτά. Άλλοι πάλι προτιμούν να το παλέψουν μόνοι τους έχοντας και την ικανοποίηση ότι το κατόρθωσαν μόνοι τους. Ένα forum μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα που ψάχνεις καιρό και δεν τη βρίσκεις και πιθανότατα να σε βοηθήσει στη λύση του.

Ένα forum μπορεί να σ' ενημερώσει για τα τεκταινόμενα, να σου δείξει μέσα από φωτογραφίες πράγματα που δεν βλέπεις καθημερινά ούτε στην πραγματική ζωή. Να σε κάνει να προβληματιστείς, να σκεφτείς, να γελάσεις, να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Να σου δώσει ένα βήμα να εκφραστείς και να αρθρογραφήσεις.

Ένα forum είναι μια παρέα. Όχι με την κακή έννοια, μ' αυτήν της μάζας. Άνθρωποι ξοδεύουν κοινά τον χρόνο τους. Αυτά και άλλα πολλά είναι ένα forum ....

 

Πρέπει να γραφτώ??

Το αν πρέπει να γραφτεί κάποιος δεν υφίσταται επίσης σαν ερώτηση. Πρέπει δεν υπάρχει. Αρκετά πρέπει έχουμε στην ζωή μας, όχι κι εδώ...  Έχει να κάνει με το τι ψάχνει ο καθένας και σε τι φάση βρίσκεται.  


TO ΦΟΡΟΥΜ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ CROHN & ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ


http://ibdgr.forumup.gr/forum-1-ibdgr.html

απαιτείται εγγραφή

Όνομα μέλους: 
Email διεύθυνση: 
Κωδικός: 
Επαλήθευση κωδικού: 
(όλα τα υπόλοιπα στοιχεία δεν είναι υποχρεωτικά)

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ