Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Boswellia Serrata (Bενζόη) -(θυμίαμα)

                                                    
  
 
Ρητίνη και εκχύλισμα ρητίνης από το ιθαγενές δέντρο της Ινδίας Boswellia Serrata με κύριο δραστικό στοιχείο το boswellic acid. Παρουσιάζει αντιφλεμονώδεις και αντιαρθριτικές ιδιότητες. Προστατεύει ιδιαίτερα τις αρθρώσεις από εκφυλιστικά φαινόμενα έπειτα από παρατεταμένη φλεγμονή. 

Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιείται στην ιατρική Ayurveda. Πρόσφατα, το συγκεκριμένο οξύ (boswelic acid) ένα στοιχείο της ρητίνης που παράγει το φυτό, έχει δείξει κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα ως θεραπεία για το άσθμα και διάφορες φλεγμονώδεις συνθήκες (Ι Gupta, Gupta V, Parihar A, et al.)

Στη Δυτική Αφρική, το φλοιό των Boswellia dalzielii χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πυρετού, ρευματισμών και γαστρεντερικών προβλημάτων.  
Boswellia θυμίαμα μπορεί να ανακουφίσει την κατάθλιψη. 

Αναστέλλει τους μηχανισμούς του COX2 (ένζυμο κυκλοξυγενάση 2, που σχετίζεται με την αλλεργία), το οποίο συμμετέχει στην αλλεργική ρινίτιδα. 

Ο λίβανος, το γνωστό μας λιβάνι, ήταν ένα πολύτιμο υλικό που χρησιμοποιούνταν ως θυμίαμα (όπως και σήμερα) σε θρησκευτικές τελετές. Έτσι έδειξαν οι Μάγοι την θεϊκή φύση του Χριστού. Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το λιβάνι είναι ρητίνη που εξάγεται από το δέντρο Boswellia Serrata.


Links :




JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ