Σάββατο 29 Μαρτίου 2008


















55 ασθενείς με τους συγγενείς και φίλους τους τίμησαν τη χτεσινή εκδήλωση στη κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αίθουσα ήταν ευγενική χορηγία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο απερχόμενος αναπληρωτής διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου και πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΛΙΓΑΣΤ, κ. Κοκοζίδης και μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης των συλλογών ασθενών καθώς και για την αναγκαιότητα δημιουργίας υποδομών στα νοσοκομεία την χωράς μας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υποδέχονται και να εξυπηρετούν τον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό ασθενών με νόσο του crohn και ελκώδη κολίτιδα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοκοζίδη για την παρουσία του και ξέρουμε σίγουρα ότι συνταξιοδότηση δεν σημαίνει απόσυρση από το έργο που μέχρι τώρα επιτελούσε.

Επίσης μέσω email χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια μας και ο πρόεδρος της ΕΟΜΙΦΝΕ (Eλληνική Oμάδα Mελέτης IΦΝΕ) και γ.γ του ΕΛΙΓΑΣΤ (Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και διατροφής) κ. Καραμανώλης.
Δήλωσε μάλιστα ότι η ΕΟΜΙΦΝΕ θα καλύψει στα μέλη μας την ετησία συνδρομή του περιοδικού "Ευεξία & Διατροφή" (Διμηνιαια έκδοση του ΕΛΙΓΑΣΤ).

Ευχαριστούμε τον κ. Καραμανώλη και ευελπιστούμε σε συνέχιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας με την κοινότητα των ασθενών σε όλα τα θέματα που άπτονται των ΙΦΝΕ.

Ανακοινώθηκε επίσης το πακέτο αιτημάτων και προτάσεων που έστειλε ο Σύλλογος Αττικής προς το ΥΠ.Υ.Π. (Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας) και αφορά το «Εθνικό σχέδιο δράσης για τις σπάνιες παθήσεις» (όσον αφορά καθημερινά πρακτικά θέματα που μας δυσκολεύουν τη ζωή) καθώς και η πρόταση του κ. Ταμπουρίδη για τον ίδιο σκοπό (όσον αφορά τις υποδομές και το Consensus των ΙΦΝΕ)


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ



"ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ CROHN ΚΑΙ ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ

1. ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
2. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ
3. ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΤΑΜΠΟΥΡΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (6948057770), ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ.



ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ