Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Anastacia





CD Freak of Nature

Ενας δίσκος λίγες λέξεις


Είναι αδύνατον να πιστέψεις πως αυτή η ψηλή ξανθιά Αμερικάνα από το Σικάγο δεν είναι τουλάχιστον κόρη της σοκολατένιας Tina Turner. Τέτοια ομοιότητα στη φωνή μόνο ως προϊόν μίμου μπορείς να την πιστέψεις, αλλά δεν είναι... Υπάρχουν στιγμές και σ' αυτό το άλμπουμ (όπως και στο πρώτο της) που νομίζεις ότι ακούς την αγέραστη Τίνα. Οποιο παιχνίδι και να παίζουν τα γονίδια πάντως, το φαινόμενο είναι εδώ, και με βομβαρδίζει μέσα από τα ακουστικά μου.


Και είναι μια φωνή πάρα πολύ καλή, η οποία υποψιάζομαι ότι μπορεί να πει τα πάντα, από μπλουζ μέχρι το πιο σκληρό ροκ κι από σόουλ μέχρι swing και να τα λέει "σωστά" κάθε φορά. Δεν ξέρω εσύ τι θα κάνεις εγώ πάντως το Freak of Nature, το Paid my Dues, το How come the world won't stop και το Why'd you lie to me, θα τα χόρευα -αν χόρευα. Κι ας μοιάζουν όλα σαν να τα 'χεις ξανακούσει (όχι μόνο αυτά τα 4, αλλά όλα τα τραγούδια του δίσκου).


Το τραγούδι :

How come the world won't stop spinning

Now that you're gone

And I know every end has beginnings

But this one's so wrong (so wrong)

How can the seasons keep changing Since you disappeared

Tell me how come the world won't stop

How come the world won't stop


Caught in the middle

Wrong place, wrong time

I'm hopelessly missing you

And I can't stop the night


Κάνε κλικ εδώ και διάβασε τους στίχους όλων των τραγουδιών του άλμπουμ, οι οποίοι δεν υπάρχουν στο ένθετό του. Να σημειώσω εδώ ότι σε σχέση με τους στίχους του 1ου της άλμπουμ, σ' αυτό το δεύτερο έχουμε αισθητή βελτίωση.


Δυο τρία πράγματα που ξέρω... Η Anastacia είναι γεννημένη στο Σικάγο και μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη. Πάσχει από 13 ετών από την ασθένεια του Crohn, η οποία αν και σπάνια και μη θανατηφόρος, είναι τόσο επώδυνη ώστε οι πάσχοντες να αναγκάζονται να αναθεωρούν τον τρόπο ζωής τους στην πρασπάθειά τους ν' απαλλαγούν απ' αυτήν.


Οπως λέει και η ίδια: "Oποιος πάσχει από αυτή την ασθένεια και συγκρατεί τα συναισθήματά του ή κρύβει τη δυστυχία του, απλά πυροδοτεί τα συμπτώματα. Αυτό που σε άλλους μπορεί να φαίνεται κατάρα, ήταν δώρο για μένα γιατί με ανάγκασε ν' ανακαλύψω ποια είμαι." Καθοριστική για την καριέρα της υπήρξε η στιγμή που γνώρισε τον Michael Jackson, o οποίος συνεχίζει να την υποστηρίζει.


JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ