Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Ανοικτή επιστολή για τις προσλήψεις Α.με.Α. (αναδημοσίευση απο το www.disabled.gr)


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί και αξιότιμοι κύριοι πασών των βαθμίδων και των υπαλληλικών αξιωμάτων Υπουργείων-Οργανισμών-Επιτροπών και Ιδρυμάτων. «Σύμβουλοι και Επόπτες, διευθυντάδες και ιδιώτες»,

«Χαίρωμεν άκρας υγείας» και….πλήρους ανεργίας. Αναμένουμε στο ακουστικό 17 μήνες τώρα για τα αποτελέσματα της προκήρυξης θέσεων ΑΜΕΑ του Ν.2643/98.Να βρούμε μια δουλίτσα να νοιώσουμε κι εμείς ικανοποιημένοι για τις παροχές που μας δίνει η πολιτεία με 3% των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Αρχίζει λοιπόν … το παραμύθι μας:

Μια φορά κι έναν καιρό κάπου το Δεκέμβρη του 2004 δημοσιεύεται η προκήρυξη. Τρέξιμο-αγωνία να συμπληρώσουμε αιτήσεις, να συγκεντρωθούν δικαιολογητικά, ένα dossier χαρτιά και χαρτούδια να’χουν υπογραφές μέχρι τέλους του έτους-φωτοτυπίες- γνήσια και όχι νοθευμένα πιστοποιητικά-τίτλους-πτυχία κ.λ.π.

Να τα κρατάς στο σπίτι όλα αυτά! 12 Μήνες θα κυοφορήσει η κρατική Δημόσια Διοίκηση για να «τεχθεί» ο Πίνακας με τα μόρια.

12 Μήνες «είστε σε αναμονή»…Το Μάρτη θα βγούνε. Πριν το Πάσχα. Μετά το Πάσχα. Αρχές Ιούνη. Λείπουν σε άδειες. Από Σεπτέμβρη.Μετά τον Οκτώβρη. Πριν τα Χριστούγεννα. Γιοούπι!
Βγήκαν τα μόρια….

Άντε μπήκαμε στη Δεύτερη Φάση με τη βοήθεια του Θεού!
Φέρτε το πακέτο με τα χαρτιά. Τρέξτε μέχρι τέλος του μήνα.
Τα «μπαγιάτικα» χαρτιά μας τα υποβάλουμε σαν ευσυνείδητοι Έλληνες πολίτες- όλα εντάξει!
Βαριεστημένοι και κουρασμένοι από τις ουρές των αιτούντων οι ΟΑΕΔίτες μας κοιτάζουν και σε «ενθαρρύνουν» λέγοντας:
Τι βιάζεστε; Έχετε μέλλον ακόμη, θα βγει και 2ος πίνακας σε 5-6 μήνες και από Σεπτέμβρη όσοι διοριστούν. Εμείς είμαστε συμβασιούχοι και σε λίγο θα φύγουμε. Εσείς τι μιλάτε που θα μπείτε μόνιμοι;
Λες και εμείς φταίμε που θα φύγουν τα ουκ ολίγα «γαλάζια» παιδάκια του ΟΑΕΔ σύντομα!

Η διαδικασία παίρνει και παράταση 2 μήνες να συγκεντρώσουν τα χαρτάκια και να λήξει η συγκομιδή της «χαρτομάζας». Πάει κι ο Φλεβάρης του 2006. Άντε να τα ανακατέψουν 2 μήνες κι αυτά.

Πρωταπριλιά όχι δεν τηλεφωνούμε!

-Αργότερα….μετά το Πάσχα.-Πρωτομαγιά; Τέλος Μαΐου. Όχι. -Κατά 20 Ιουνίου το τελευταίο «ανακοινωθέν». Άντε να μην πω… Καλό φθινόπωρο παιδιά…
Ο χορός της κοροϊδίας καλά κρατεί στους κατά τόπους ΟΑΕΔ αυτής της χώρας. Κι εσύ να τρέφεις ελπίδες και να κάνεις όνειρα.
Να θέλεις να ζήσεις να δουλέψεις να νοιώσεις ισότιμα με τους άλλους που μπαίνουν από πόρτες και παραθυράκια και σένα να σου λένε μόνο με τον Α.Σ.Ε.Π.:
Ανώτατο Συμβούλιο Ευτελισμού Πολιτών

Τι κάνετε 2 χρόνια σχεδόν; Μηχανοργάνωση υπάρχει κάπου στη Δημόσια Διοίκηση της χώρας που πριν 2 χρόνια διοργάνωσε λαμπρούς-δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες; Ρητορική ερώτηση φυσικά!
Κάθε 3 του Δεκέμβρη μας θυμούνται όλοι: Γραβατωμένοι μπροστά στα Μ.Μ.Ε. κάνετε δηλώσεις- υποσχέσεις- καμία δεξίωση «και του χρόνου» πάλι. Η Προνοιακή Πολιτική είναι η καλύτερη στη χώρα των πανηγυριών. Η Μάνα Ελλαδίτσα είναι ανοιχτοχέρα στα πολιτιστικά shows. Εξάγει πολιτισμό. Είναι «κουβαρντού» στις διοργανώσεις θεαμάτων. Τα Α.Μ.Ε.Α. θα κοιτάξει;

Τα Άτομα με Ειδικές Αντοχές όμως δε το βάζουν κάτω. Παλεύουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να σπουδάσουν, να καταξιωθούν κοινωνικά και να αποδείξουν πως μπροστά σε ένα καλύτερο αύριο παραβλέπουν τα νοσηρά φαινόμενα του σήμερα.Διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.
Καλό καλοκαίρι

«Θαρσείν ταχ’ αύριο έσεται άμεινον», Θεόκριτος.

Έφη Χατούπη, Θεσ/νίκη

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ