Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Πιο κοντά στην αντιμετώπιση της νόσου του CrohnΕνα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης θεραπείας για τη νόσο του Crohn έκαναν έλληνες επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» στη Βάρη.

Η νόσος του Crohn, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του λεπτού εντέρου, αντιμετωπίζεται χειρουργικά και φαρμακευτικά χωρίς πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι έλληνες ερευνητές, μελετώντας τον μηχανισμό ανάπτυξης της φλεγμονής στο έντερο πειραματοζώων, εντόπισαν ένα μόριο-«κλειδί». Το μόριο αυτό ονομάζεται β7 ιντεγκρίνη και καθορίζει την είσοδο από το αίμα στο έντερο των υπόλοιπων μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή.
JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ