Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ




   Αισθανόμαστε  την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  τον 

ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ  κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ για το άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή στο παιδί μας της  πρωτοποριακής χ/κης μεθόδου «ΟΛΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΛΕΟΣΤΟΜΙΑ» (με αποφυγή των επιπλοκών των παλαιοτέρων μεθόδων), ως εφάπαξ χειρουργική επέμβαση.

 Ο δεκάχρονος Κων/νος παρουσίασε από διετίας συμπτώματα ΕΛΚΩΔΟΥΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑΣ, με βασανιστικές συχνές υποτροπές πτωχή ανταπόκριση σε όλα τα θεραπευτικά  σχήματα (ανοσοκατασταλτικα  φάρμακα- βιολογικούς παράγοντες- κορτιζόνη κτλ ), που υποδειγματικά εφάρμοσε  η  Γαστρεντερολογική κλινική του νοσοκομείου παίδων  Αγ. Σοφια, με επιπλοκές όμως όπως νεφρασβέστωση, οξεία παγκρεατίτιδα και συχνά αναιμία κ.α που μας ανάγκασαν να πραγματοποιήσουμε  πολλά ταξίδια από τους Παξούς στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί.
  
Η μέχρι σήμερα (μετά 6μηνο) βελτίωση της υγείας του δείχνει επάνοδο στο σχεδόν απόλυτα φυσιολογικό τρόπο  ζωής και υγείας (φυσιολογική καθημερινή διατροφή, απουσία οποιουδήποτε φαρμάκου και αποκατάσταση της διαταραχθείσας ψυχολογίας του παιδιού).

Ευχόμαστε ολόψυχα οι επιτυχίες του ιατρού να συνεχιστούν για την αποκατάσταση της υγείας πολλών παιδιών πασχόντων από το βασανιστικό αυτό νόσημα.

  
                                                                      ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΑΡΩΝΗ
                                                                                      ΠΑΞΟΙ



        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
-         ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ.ΣΟΦΙΑ  κ.ΕΜ.ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ
-         Δ/ΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚ.ΑΓ.ΣΟΦΙΑ
-         ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
-         ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΟΥΣΟ
-         Δ/ΝΤΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
-         ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΚΩΔΟΥΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑΣ 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

σημ. ADMIN (el.tamp)

[1] Εύχομαι να συνεχιστούν, στο ίδιο και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας μας τέτοιες προσπάθειες και μάλιστα να μην είναι αποτέλεσμα απλά μιας φιλότιμης προσπάθειας συγκεκριμένων συνανθρώπων μας της ιατρικής κοινότητας αλλά αποτέλεσμα σχεδιασμού, εκπαίδευσης και ομαδικής συμπεριφοράς της 
α) ιατρικής κοινότητας 
β) του υπουργείου υγείας
γ) των συλλόγων ασθενων με ΙΦΝΕ
πάντα με την υποστήριξη και σύμπνοια (γιατί όχι) με την ECCO - European Crohn's and Colitis Organisation . 

[2] Επισημαίνω για άλλη μια φορά την παντελή σχεδόν έλλειψη παιδογαστεντερολόγων στα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα εξειδικευμένων στις ΙΦΝΕ και ότι είναι απόλυτα επιβεβλημενο να πάρουν κάποιες αποφάσεις οι αρμόδιοι (ΕΟΜΙΦΝΕ, ΕΓΕ, ΕΠΕΓΕ, Υπουργειο Υγείας....; ), δεδομένου ότι οι ηλικίες των νεοεισερχόμενων ασθενών στις ΙΦΝΕ παρουσιαζουν τα τελευταία χρόνια μια διεύρυνση ειδικά προς αρκετά χαμηλότερες ηλικιακές ομάδες σε σχέση με παλαιότερα δεδομένα !


JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ