Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΗ ΘΕΟΦΑΝΗ (ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΙΦΝΕ)





Ο κ. Μάρης Θεοφάνης (επιμελητής Α' στη Γαστρεντερολογική κλινική του Γ.Π.Ν.Θ. Παπανικολάου) έθεσε με σαφήνεια και σε απόλυτα κατανοητή για τους ασθενείς γλώσσα τις πιθανές βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες παρενέργειες των φαρμακευτικών αγωγών που ακολουθούνται σήμερα για την αντιμετώπιση των επιπλοκών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ΙΦΝΕ.

Επίσης προσδιόρισε και την ακολουθούμενη φιλοσοφία-στρατηγική επιλογών (που έχει καθοριστεί στο ευρωπαϊκό Consensus της ECCO) αλλά και τη επιλογές χειρισμού όπως επίσης και τη δεοντολογία  που θα πρέπει να επικρατεί σ' αυτές.

Την εισήγησή του ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και κάλυψε πλήρως τις απορίες και τα κενά των ασθενών.

Τον ευχαριστούμε ολόθερμα για την εισήγησή του αυτή, αλλά και τη μακρόχρονη προσφορά του στο χώρο των ΙΦΝΕ όπως και την υποδειγματική του ιατρική δεοντολογία ! 



JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ