Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Μόνο έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά 4 έως 6 Δεκεμβρίου



Mόνο έκτακτα περιστατικά θα δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά 4/12 με 6/12.


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας, Πειραιά προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν: νέο μισθολόγιο, ανθρώπινο ωράριο, προσλήψεις, καθώς και ν΄αυξηθεί η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς σήμερα έχουμε τις χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες για την υγεία ανάμεσα σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται έντονα και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στον κύριο ασφαλιστικό φορέατους που είναι το ΤΣΑΥ, προγραμματίζοντας την ενοποίησή του με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, την οποία αρνούνται, διεκδικώντας αυτονομία και αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ και εξομοίωση των νέων ασφαλισμένων με τους παλιούς.

Στησυνέντευξη τύπου του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή προς το Ταμείο τους, από ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών. Εκτιμάται ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αφορά κράτηση 13,3% επί των ιατρικών πράξεων, η οποία δεν αποδίδεται από τους εργοδότες στο ΤΣΑΥ. Το ταμείο εμφανίζει αναλογία συνταξιούχων – ασφαλισμένων 1 προς 5,5, έχει κερδοφόρες επενδύσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία παραμένει αναξιοποίητη.

Οι γιατροί ζητούν επαναφορά του κοινωνικού πόρου που καταργήθηκε μόνο για το ΤΣΑΥ το 1997, υλοποίηση της ειλημμένης δέσμευσης της πολιτείας για επιστροφή 35.000.000 ευρώ κατ’ έτος από τον προϋπολογισμό, μετά την κατάργηση του κοινωνικού πόρου.

Παράλληλα, διεκδικούν επιστροφή των χρημάτων που αποδόθηκαν στο ΛΑΦΚΑ, απόδοση από το κράτος των οφειλομένων, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης, πλήρη σύνταξη στα 35 και όχι στα 39 και άμεση λύση της ασφαλιστικής κάλυψης των νέων γιατρών για το διάστημα μακρόχρονης αναμονής τους για έναρξη ειδικότητας.

Η ΕΙΝΑΠ αλλά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 12 του μήνα, καθώς και στην πανυγειονομική πανελλαδική απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου. Στην πανυγειονομική απεργία συμμετέχουν επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, με βασικό αίτημα να μην θιγούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ