Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Θεραπεία με ΒόταναΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!Boswellia (Το θυμίαμα, ιδίως αυτό που αναφέρεται στην Βίβλο, προέρχεται απο φυτά/δέντρα του γένους Boswellia)


Χρησιμοποιούμενα μέρη:

-ρετσίνι (Εκχυλίσματα ρητίνης)Δράση κατά:


-του άσθματος (!)

-της νόσου του Crohn

-της οστεοαρθρίτιδας

-της ελκωτικής κολίτιδας

-της ρευματοειδούς αρθρίτιδαςΔοσολογία:


-Τα προιόντα της Boswellia συνήθως προτυποποιούνται ώστε να περιέχουν 37,5% boswellic οξέων ανά δόση. Το ρετσίνι περιέχει συνήθως 30% boswellic οξέα. Τα εκχυλίσματα αλκοόλης περιέχουν 43% boswellic οξέα, ενώ κάποια παρασκευάσματα μπορεί να περιέχουν έως και 65% boswellic οξέα.

-συνήθης δοσολογία : 200-1200 mg από το στόμα, τρεις φορές την ημέρα και έως 8 εβδομάδες.Πιθανές παρενέργειες:


-στομαχική διαταραχή, παλινδρόμηση γαστρικού οξέος, εξάνθημα, πόνος ή καούρα, ναυτία, διάρροια, διαταραχή επιπέδων χοληστερόλης, αυξημένη απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση, αποβολή κυήματος.


~ Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία υπέρ της χρήσης της ~JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ