Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008

Μελέτη δείχνει ότι φάρμακο για αποτοξίνωση από ναρκωτικές ουσίες ανακουφίζει ασθενείς με τη νόσο του Crohn …


Hershey, PA. – Η ιατρική μελέτη του κρατικού κολεγίου Penn προτείνει ότι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για να μειώσει τα συμπτώματα του εθισμού στο οινόπνευμα και στα ναρκωτικά μπορεί επίσης να φέρει ανακούφιση στους ασθενείς με νόσο του Crohn.

Στη μελέτη, οι ασθενείς με διαγνωσθείσα νόσο του Crohn πέτυχαν την απαλλαγή των συμπτωμάτων με μια χαμηλή δόση naltrexone (ναλτρεξόνη), ένα εγκεκριμένο από τον FDA φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε για να μειώσει τα συμπτώματα της αποτοξίνωσης από την χρήση ουσιών και που στη μελέτη ελέγχθηκε για τη βελτίωση των συμπτωμάτων για 12 εβδομάδες. Η ποιότητα της ζωής εξετάστηκε κάθε τέσσερις εβδομάδες για 16 εβδομάδες.

Η Jill P. Smith, ειδική γαστρεντερολόγος και ερευνήτρια στο College of Medicine and Penn State Milton S. Hershey Medical Center, παρουσίασε τα συμπεράσματά της πρόσφατα στο Λος Άντζελες στο National Association of Gastroenterologists annual Digestive Diseases Week conference.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 89 τοις εκατό των συμμετεχόντων παρουσίασαν μια βελτίωση με τη θεραπεία, ενώ 67 τοις εκατό πέτυχαν την απαλλαγή των συμπτωμάτων. Η μόνη παρενέργεια στη θεραπεία ήταν διαταραχές ύπνου σε μερικούς ασθενείς.

Η χαρακτηριστική θεραπεία για τη νόσο του Crohn περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση στεροειδών ή κορτικοστεροειδών, τα οποία καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να έχουν άλλες τοξικές παρενέργειες. Η θεραπεία είναι συχνά εντατική καθώς επίσης και πολυέξοδη.

«Είναι μια νέα προσέγγιση στη θεραπεία μιας κοινής ασθένειας, και είναι απλή, ασφαλής και κοστίζει πολύ λιγότερο από τα τρέχοντα πρότυπα της υπάρχουσας θεραπείας,» αναφέρει η Smith. «Δεν ξέρουμε ακόμα τους ακριβείς μηχανισμούς που περιλαμβάνονται στο πώς λειτουργεί, αλλά εργαζόμαστε επίσης πάνω σε αυτό.»

Η Smith άρχισε τη μελέτη χρησιμοποιώντας την επιχορήγηση Dean’s Feasibility Grant — ένα πρόγραμμα με σκοπό να ενθαρρύνει τους ερευνητές στο σχεδιασμό κλινικών δοκιμών στον τομέα εμπειρίας τους και να επιδιώξουν εξωτερικές χρηματοδοτήσεις. Τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (NIH) πρόσφατα απένειμαν στο College of Medicine $500.000 για να συνεχίσει η ερευνητική ομάδα τη μελέτη.

Σε μια σχετική μελέτη, η Smith και ένα άλλο κολέγιο ερευνητικής ιατρικής μελετούν τους χημικούς και μοριακούς μηχανισμούς που περιλαμβάνονται στην καταστολή των φλεγμονωδών αντιδράσεων στο έντερο όταν θεραπεύονται τα πειραματόζωα με ναλτρεξόνη. Η δεύτερη ομάδα της Smith αναμένει μια απόφαση σχετικά με μια αίτηση επιχορήγησης προς τα NIH για εκείνη την μελέτη.

Τα μέλη της ομάδας στην πρώτη μελέτη περιλαμβάνουν τη Heather Stock, τη Sandra Bingaman και το David Mauger,Τμήμα Επιστημών Αξιολόγησης Υγείας, και τον Ian Zagon, Νευρικό Τμήμα Επιστημών, Penn κρατικό κολέγιο ιατρικής.

Τα μέλη της ομάδας της δεύτερης μελέτης περιλαμβάνουν τον Gail L. Matters, και τον John F. Harms, Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, τον Leo Fitzpatrick, Τμήμα Χειρουργικής και τους Anuj Parikh και Nicholas Nilo, Τμήμα Φαρμακολογίας
Penn, Κρατικό Κολέγιο Ιατρικής.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ