Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Πως θα προστατεύσετε την εταιρεία και τους εργαζόμενούς σας από τη γρίπη






Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το είδος της επιχείρησής σας, ο έγκαιρος προγραμματισμός και η οργάνωση μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε από τη γρίπη και ειδικά οπό τη γρίπη των χοίρων, την εταιρεία σας και τους ανθρώπους που εργάζονται για σας.

Οργανωθείτε τώρα

  • Αναθεωρήστε το υπάρχον σχέδιο αντιμετώπισης μιας πανδημίας γρίπης ή αναπτύξτε καινούργιο. Εάν συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στη διαδικασία ανάπτυξης και αναθεώρησης του σχεδίου, θα είναι πιθανότερη η εφαρμογή του. Μοιραστείτε το σχέδιο και την πολιτική αντιμετώπισης της γρίπης μαζί τους.
  • Συνεργαστείτε με τον κρατικό και τον τοπικό υγειονομικό φορέα για να εξασφαλίσετε κανάλι επικοινωνίας, καθώς και μεθόδους διάδοσης των πληροφοριών σε μια πιθανή έξαρση των περιστατικών γρίπης.
  • Αναζητήστε τρόπους που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα νοσήσουν από τη γρίπη, να παραμείνουν στο σπίτι τους χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.
  • Αναπτύξτε μια ευέλικτη πολιτική αδειοδότησης ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να παραμείνουν σπίτι και να φροντίσουν τα παιδιά τους ή κάποιο άρρωστο μέλος της οικογένειας, σε περίπτωση που τα σχολεία ή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείσουν.
  • Μοιραστείτε τις καλές πρακτικές υγιεινής με άλλες επιχειρήσεις στην τοπική κοινότητα. Συνεργαστείτε με τους προμηθευτές σας, με τα εμπορικά επιμελητήρια και τις τοπικές οργανώσεις ώστε να βελτιωθούν συνολικά οι προσπάθειες αντίδρασης.
  • Προσθέστε ένα «παράθυρο παρακολούθησης» ή ένα «κουμπί» στην ιστοσελίδα της εταιρίας σας ή στην ιστοσελίδα των εργαζομένων της εταιρείας ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στις πλέον πρόσφατες πληροφορίες για τη γρίπη. Ενδεικτικά, έγκυρες πληροφορίες στα ελληνικά μπορείτε να βρείτε από:


  • Προμηθευτείτε χειροπετσέτες μιας χρήσης, σαπούνι, και καθαριστικά χεριών με βάση το οινόπνευμα για να ενθαρρύνετε τις συνήθειες υγιεινής στον εργασιακό χώρο.
  • Προγραμματίστε σωστά, ώστε η εταιρεία να μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί ακόμη και αν αρκετοί από τους εργαζόμενους χρειαστεί να παραμείνουν σπίτι. Αναθέστε εργασίες και εκπαιδεύστε άλλα μέλη του προσωπικού. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος ασθενήσει θα έχετε διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.
η συνέχεια του άρθρου http://www.healthview.gr

επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε πιο σφαιρικά στη διεύθυνση : http://gripi.iatronet.gr

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ