Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΕΕ: Με την απογραφή η παραλαβή των δελτίων για τον κοινωνικό τουρισμόΟι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα παραλάβουν τα Δελτία ταυτόχρονα με την απογραφή τους ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννα Νταλάρα, και η Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Βασιλική Τσιμπίδα, σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΕΕ για το έτος 2011.
Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με το τμήμα μηχανογράφησης του ΙΚΑ, έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία του Μητρώου των Συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, ώστε να μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται να απογραφεί είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν εάν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΕΕ (http://www.oee.gr/dikaiouxoi-paroxon-9.html).
«Προσπαθούμε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία των δικαιούχων», σημείωσε η κ. Νταλάρα, υπογραμμίζοντας πως στόχος των προγραμμάτων είναι «να εξασφαλίσουμε βραχίονες που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους και λειτουργούν σαν αντιστάθμισμα των βαρών που επωμίζονται εξαιτίας της κρίσης».
Τα προγράμματα του ΟΕΕ παρουσίασε αναλυτικά, η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασιλική Τσιμπίδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων και δράσεων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) για το έτος 2011 αναμένεται να ξεπεράσει τα 82 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ακόμη η δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για την Αττική, για την ευκολότερη παραλαβή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, κατά την απογραφή των δικαιούχων του προγράμματος, για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται να απογραφεί είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, θα χρησιμοποιείται μία online εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Πιο αναλυτικά:
1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (7ήμερα διακοπών) – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε 570.000 άτομα. Η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 – 31/03/2012. Η δράση αυτή συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη μείωση της εποχικής απασχόλησης.
Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:
α. Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000?
β. Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000?
γ. Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000?
δ. Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα 41.000?
ε. Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000?
2. ΕΑΡΙΝΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χρόνος υλοποίησης: 1/04/2011 – 12/06/2011. Δαπάνη: 500.000 ευρώ περίπου. Ευέλικτο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 15 εβδομάδων, με τρεις αυτόνομες δράσεις, διάρκειας 5 εβδομάδων η κάθε μία:
α) Εκδρομικό – Πολιτισμικό Πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της»: Τριήμερες εκδρομές με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από 1/04/2011 – 17/04/2011 και 6/05/2011 – 15/05/2011.
β) Εναλλακτικός Τουρισμός: Τριήμερες εκδρομές για νέους με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, ράφτινγκ, από 6/05/2011 – 5/06/2011.
γ) Εαρινό πρόγραμμα : Τετραήμερες εκδρομές γενικού ενδιαφέροντος από 12/05/2011 – 12/06/2011.
3. ΘΕΡΙΝΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επταήμερες και οκταήμερες εκδρομές. Χρόνος υλοποίησης: 2/07/2011 – 10/09/2011. Διάρκεια 10 εβδομάδες. Δαπάνη 4.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εκδρομές σε 35 προορισμούς με 38 τουριστικά λεωφορεία.
4. ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NOMOY ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν, προσδοκάται η εφαρμογή νέου αυτόνομου προγράμματος εκδρομών διάρκειας περίπου 10 εβδομάδων.
5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Θα διατεθούν 180.000 δελτία θεάματος, προϋπ. δαπάνης 2.520.000 ευρώ. Αφορούν παραστάσεις θεάτρου, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εθνικού Θεάτρου, που επανέρχεται φέτος, και εκδηλώσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και μετά από πολλά χρόνια και του Μεγάρου Μουσικής (βρισκόμαστε σε συνεννόηση).
ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Θα διατεθούν 30.000 δελτία θεάματος, δαπάνης 420.000 ευρώ, για θέατρα και καλλιτεχνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης 10.000 δελτία θεάματος για θερινούς κινηματογράφους, που επανέρχονται φέτος, δαπάνης 63.000 ευρώ.
6. Για τα ΠΡΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ (εκδρομές και δελτία θεάματος) στην Αττική ο ΟΕΕ θα διαθέσει φέτος περίπου 8.000.000 ευρώ.
Στην Περιφέρεια, όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα, εγκρίθηκαν για να αποσταλούν πιστώσεις ύψους 3.862.000 ευρώ (ίδιες με τις περσινές). Το 50% αυτών των πιστώσεων βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποστολής.
7. ΔΕΛΤΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
θα διατεθούν πανελλαδικά 141.000 δελτία αγοράς βιβλίων (αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι) δαπάνης 2.256.000 ευρώ. Για πρώτη φορά οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται και σχολικά βιβλία.
8. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
α. Για την ανέγερση των κτηρίων βρεφονηπιακών σταθμών στη Καβάλα και το Άργος Ορεστικό, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 9.000.000 ευρώ, βρισκόμαστε σε επαφή με αρμόδιους φορείς για την ένταξή τους στη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια. Συμπληρώνονται ήδη οι φάκελοι για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας του Οργανισμού.
β. Εξασφαλίστηκε το κτήριο ΒΝΣ Λάρισας και αναμένεται η παραλαβή κτηρίου ΒΝΣ Καρδίτσας.
γ. Λόγω έλλειψης παιδαγωγικού προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων, για τη μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ο Οργανισμός προχωρά σε προγραμματικές συμβάσεις με τους ΟΤΑ για τη διάθεση από αυτούς εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε εφαρμογή τέτοιας συνεργασίας υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιλίου.
δ. Εντός της χρονιάς θα αποπερατωθούν οι ριζικές ανακαινίσεις των κτηρίων του Οργανισμού: ΒΝΣ Μοσχάτου και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Ναυπλίου, Άργους, Αλμυρού, Σερρών και Καρδίτσας.
9. ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Λόγω φθίνουσας πορείας ανεστάλη η λειτουργία τους και με νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να καταργηθούν. Το προσωπικό εντάσσεται σε υπηρεσίες του Οργανισμού. Τα ιδιόκτητα κτήρια στέγασης τους, επτά στην Αττική και 13 στην Περιφέρεια, θα αξιοποιηθούν στεγάζοντας α) είτε υπηρεσίες του Οργανισμού (Περιφερειακά Γραφεία, Γραφεία Διανομής), β) είτε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και εποπτευόμενων Οργανισμών, με καταβολή μισθώματος γ) ή με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα προσφερθούν στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ κ.λ.π. για μίσθωση, εξοικονομώντας ο Οργανισμός έσοδα από την ακίνητη περιουσία του.
10. Με σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων, μειώθηκαν φέτος τα ποσά που θα καταβληθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για επιχορηγήσεις δαπανών για σεμινάρια, ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και αποστολές στο εξωτερικό.
11. Στο στάδιο παράδοσης το έργο δικτυακής σύνδεσης (VPN) των 10 γραφείων διανομής του ΟΕΕ στην Αττική και των 60 Περιφερειακών Γραφείων με την Κεντρική Υπηρεσία.
12. Μια νέα πρωτοπόρα εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oee.gr , που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Οργανισμού, δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επικοινωνούν ζωντανά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου με τους υπαλλήλους του Οργανισμού και να λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις.
πηγή NAFTEMPORIKI.GR

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ