Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011


Αν έχετε υλικό (άρθρα, μελέτες, παραπομπές, κ.ά.) σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους "θεραπείας" (βελτίωση ποιότητας ζωής) για τις ΙΦΝΕ, παρακαλώ στείλτε τα στο e-mail ifne.gr@gmail.com 

Ειδικότερα οι κατηγορίες που θα ενδιέφεραν είναι οι παρακάτω :

1. Δίαιτες - Διατροφικές "προσεγγίσεις"
2. Βότανα
3. Βελονισμός
4. Υπνωτισμός
5. Ομοιοπαθητική
6. Φυσικοπαθητική Ιατρική (Naturopathic Medicine)
7. Προβιοτικά 
8. Μείωση - έλεγχος του άγχους
9. Έλεγχος - μείωση - εξάλειψη "κακών" συνηθειών (κάπνισμα, αλκοόλ, υπερφαγία) για να αποφύγουμε και να ελέγξουμε τις υποτροπές.
10. Συμμετοχική δραστηριότητα σε συλλόγους ασθενών (Είναι χρήσιμο να μιλάμε με ανθρώπους που κατανοούν σωματική και συναισθηματική μας κατάσταση. Η αντιμετώπιση των συναισθηματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων στις ΙΦΝΕ μειώνει το στρες και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας αυτο-ίασης.)

Βέβαια ανεξάρτητα από τα παραπάνω, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τη γνώμη του θεράποντα ιατρού σας,  ο οποίος καλό είναι να παρακολουθεί την κατάστασή σας για να δει και πώς αντιδράτε στην αυτοθεραπεία.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ