Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και μακάρι ο αναστάς Θεός να ... εγκαταστήσει την αγάπη στις καρδιές όλων μας !



Μόνο μια φορά το χρόνο, στο τέλος της αναστάσιμης Θείας λειτουργίας, αυτής που οι περισσότεροι εγκαταλείπουν για να προλάβουν τη μαγειρίτσα, αναγιγνώσκεται ο κατηχητικός λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα πολύ μικρό απόσπασμα με τη μετάφρασή του, από τον συνταρακτικό αυτό Λόγο. 

«Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, ευφράνθητε σήμερον. Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες. Ο μόσχος πολύς, μηδείς εξέλθη πεινών. Πάντες απολαύσατε του συμποσίου της πίστεως. Πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητας.» 

Μετάφραση: 
Όσοι νηστέψατε και εκείνοι πού δεν νηστέψατε, ευφρανθείτε σήμερα. Η (Αγία Τράπεζα) είναι γεμάτη, απολαύστε την όλοι. Ο Μόσχος είναι άφθονος και ανεξάντλητος. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να φύγει κάποιος πεινασμένος. Όλοι απολαύστε το Συμπόσιο πού παρατίθεται για τούς πιστούς. Όλοι απολαύστε τα θεία δώρα πού προσφέρει η Θεία αγαθοσύνη. 

Λοιπόν φίλοι μου, νηστέψαντες και μη νηστέψαντες, τολμήστε φέτος να ευφρανθείτε, όχι μόνο από την μαγειρίτσα, αλλά κι από την τράπεζα της αγάπης, του ίδιου του Θεού της Αγάπης. Κι αν πάλι δεν το τολμήσετε, δεν πειράζει. Ο Θεός πάλι θα μας αγαπάει και θα μας περιμένει του χρόνου και του παραχρόνου για να…….τολμήσουμε να τον τιμήσουμε. Διότι όπως είπε κι ο Μέγας Παύλος στον «Ύμνο της Αγάπης», η αγάπη όλα τα υπομένει, όλα τα ελπίζει.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ