Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στο ΕΣΠΑ η γαστρεντερολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου




Στο ΕΣΠΑ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» 2007 – 2013) εντάχθηκε το έργο «Παρεμβάσεις - βελτιώσεις της γαστρεντερολογικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», με συνολικό προϋπολογισμό 1.130.760 ευρώ, έπειτα από την αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην πρόταση που κατέθεσε η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρία Λιονή.
Αντικείμενο της πρότασης είναι οι παρεμβάσεις και βελτιώσεις της γαστρεντερολογικής κλινικής που βρίσκεται στη Β’ πτέρυγα του πέτρινου κτιρίου του «Γ.Π.Ν.Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης».
Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν περιλαμβάνουν:

-Επέκταση της γαστρεντερολογικής κλινικής σε παρακείμενο χώρο εμβαδού 300 τ.μ. Στην επέκταση αυτή θα στεγαστεί η μονάδα ενδοσκόπησης.

-Επέκταση των θαλάμων νοσηλείας στον ημιυπαίθριο χώρο – βεράντα που βρίσκεται σε επαφή με αυτούς.

-Κατασκευή προσθήκης στη ΒΔ πλευρά της πτέρυγας που θα στεγάσει τη νέα ανεξάρτητη είσοδο στην κλινική.

-Τροποποίηση στη χρήση υπαρχόντων χώρων π.χ. υπάρχοντες χώροι υγιεινής.

-Κατασκευή νέων χώρων υγιεινής σε κάθε θάλαμο.

-Κατάργηση των πολύκλινων θαλάμων.
Όπως τόνισε η κ. Λιονή«με αυτές τις παρεμβάσεις η δυναμικότητα σε κλίνες της κλινικής αυξάνεται από 25 σε 33, γεγονός πολύ σημαντικό για την ποιότητα νοσηλείας των ασθενών. Επίσης, επιτυγχάνεται η καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, καλύτερες συνθήκες για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης κλινικής του νοσοκομείου».
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ