Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Καλοκαιρινή Κατασκήνωση για Νέους με ΙΦΝΕ


Θα θέλατε να συμμετάσχετε στη θερινή κατασκήνωση το 2010;

Ανακοινώθηκε από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA) ότι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά θερινή κατασκήνωση με τίτλο “Catch your Dream” για νέους με ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn (ΙΦΝΕ).

Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει:

· Στις 26-29 Αυγούστου 2010

· Στο Apeldoorn της Ολλανδίας

· Για τους νέους ανθρώπους ηλικίας 18-25.

Από τις 29 Μαρτίου 2010, μπορείτε να κάνετε αίτηση online (στην ιστοσελίδα http://www.catchyourdream.org/).

Η πρώτη κατασκήνωση θα προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, ενεργητικών, χαλαρωτικών και εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης, ούτως ώστε οι συμμετέχοντες στην κατασκήνωση του 2010 να μπορούν αν το επιθυμούν να γίνουν «σύμβουλοι της κατασκήνωσης» για μικρότερα παιδιά στην κατασκήνωση που θα λειτουργήσει 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του EFCCA:

«Η κατασκήνωση θα παρέχει ένα διασκεδαστικό, ασφαλές, ευχάριστο, φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον - για να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους με ΙΦΝΕ.

Η διοργάνωση της κατασκήνωσης αυτής με τίτλο “Catch your Dream” είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο υπό την ηγεσία της Ομάδας Νέων EFCCA, το οποίο εποπτεύεται από την ίδια την EFCCA, με σκοπό την παροχή θερινών κατασκηνώσεων σε νέους ενήλικες, εφήβους, και στη συνέχεια σε παιδιά με ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn.

Η πρώτη “Catch your Dream” κατασκήνωση θα είναι στο ξενοδοχείο Stayokay κοντά στο Apeldoorn της Ολλανδίας. Ο καταυλισμός βρίσκεται μέσα στο δάσος, έξω από την πόλη του Apeldoorn και κοντά στο όμορφο ολλανδικό εθνικό πάρκο του De Hoge Veluwe.

Η κατασκήνωση χρηματοδοτείται εν μέρει από χορηγίες φαρμακευτικών εταιριών και εν μέρει από την EFCCA. Η EFCCA προσπαθεί να διατηρήσει το κόστος για τους συμμετέχοντες όσο το δυνατόν χαμηλότερα και συγκεκριμένα:

To κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 145 Ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμονή, τα γεύματα και τις δραστηριότες.

Δεν συμπεριλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής τα έξοδα για τη μεταφορά σας από την Ελλάδα στην τοποθεσία της Κατασκήνωσης.»

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.catchyourdream.org/ για να δείτε όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

(Η απόδοση του κειμένου στα ελλήνικά έγινε από την Αλεξάνδρα Γκλιάτη)

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ