Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Υπηρεσία Συμβουλευτικής Υποστήριξης από την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων




Κατά καιρούς έχουμε δεχτεί ερωτήματα από μέλη μας,  αλλά και άτομα με ΙΦΝΕ από όλη την Ελλάδα σχετικά με το πού θα μπορούσαν να απευθυνθούν για να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη. Συμπληρωματικά των κέντρων ψυχικής υγιεινής που υπάρχουν και της επαφής με ψυχολόγους και ψυχίατρους των Δημόσιων Νοσοκομείων αλλά και ιδιωτών η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ - Π.Ε.Σ.ΠΑ. (στην οποία είμαστε μέλη) οργανώνει την παροχή υπηρεσίας Συμβουλευτικής Υποστήριξης για το 2011 με κύριο σκοπό να βοηθηθούν και να υποστηριχτούν οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις.

Οι συναντήσεις ομαδικής και ατομικής συμβουλευτικής θα γίνεται στα γραφεία της Π.Ε.Σ.ΠΑ. (Τιμοθέου 99-101, Βύρωνας). Οι ημέρες και οι ώρες των ομαδικών συναντήσεων θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση των συμμέτοχων ενώ οι ατομικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης. Συντονιστές των ομάδων είναι εθελοντές & ειδικοί ψυχικής υγείας για την Ψυχολογική Υποστήριξη και την Ψυχοεκπαίδευση.

Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μπορούν να γίνουν στo τηλέφωνο του γραφείου της Π.Ε.Σ.ΠΑ. 210-7660989, Fax 210-7660991 &· στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σας σε αυτό το πρόγραμμα της Π.Ε.Σ.ΠΑ.

Η Συμμετοχή σας ή όχι σε αυτό αποτελεί απολύτως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.


Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ