Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Οζονοθεραπεία

Το όζον αποτελεί μια εναλλακτική θεραπευτική δυνατότητα στην πολυφαρμακία του καιρού. Είναι μια από τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες για τις νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις.Στις νευροψυχιατρικές παθήσεις όπου τα τελευταία χρόνια έχουμε αδιάκοπη χορήγηση σκληρών φαρμάκων στους ασθενείς είναι απαραίτητη μια εναλλακτική αγωγή όπως με την μορφή του όζοντος. Το όζον χορηγείται εδώ και πολλά χρόνια για αυτές τις παθήσεις. Τα τελευταία 2-3 χρόνια βρήκε ευρεία εφαρμογή λόγω του ότι είχαμε μηχανικές βελτιώσεις που βοηθάνε την χωρίς πρόβλημα χορήγησή του (εικόνα).

Έτσι ενώ παλιότερα για μια χορήγηση μια οζονοθεραπεία χρειαζόταν 2-3 ώρες και την παρουσία ενός ολοκλήρου προσωπικού, σήμερα η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει με μια νοσοκόμα σε ένα δεκαπεντάλεπτο. Η διάσπαση του χορηγουμένου όζοντος μέσα στο αίμα είναι άκρως ευεργετική και ουσιαστικά χωρίς παρενέργειες. Τα ελεύθερα φορτισμένα ηλεκτρικά άτομα του όζοντος επιλέγουν σε όλους τους ιστούς να συνδέονται με τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και να τις εξουδετερώνουν. Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου ως γνωστόν είναι οι ουσίες που προκαλούν τις οξειδώσεις στον οργανισμό και είναι υπεύθυνες για όλες σχεδόν τις ασθένειες και ιδιαίτερα για τις μορφές καρκίνου. Το όζον που μπλοκάρει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου εκτελεί με αυτόν τον τρόπο και μια άμεση θεραπευτική αγωγή και ταυτόχρονα μια μακρόχρονη προληπτική διαδικασία. Το όζον έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια για αντιγηραντικές θεραπείες. Στο δικό μας εργαστήριο έχουμε άριστη εμπειρία σε αυτό σε ότι αφορά πονοκεφάλους και ιδιαίτερα του τύπου ημικρανιών, διαταραχές μνήμης, συγκέντρωσης προσοχής, γνωστικών λειτουργιών, επιληψίας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κ.τ.λ. Πιστεύουμε δε ακράδαντα μετά την πολύχρονη πείρα την χρησιμοποίηση της θεραπείας αυτής, ότι σε λίγα χρόνια θα αποτελεί το μοναδικό θεραπευτικό εργαλείο για όλες τις διαδικασίας βελτίωσης της όλης διαδικασίας.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ