Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Η ήπια σωματική άσκηση επωφελής για τους πάσχοντες από νόσο Crohn


Νέα Υόρκη: Η ήπια σωματική άσκηση όπως το περπάτημα μπορεί να είναι επιβοηθητική για ορισμένους πάσχοντες από νόσο Crohn, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Clinical Journal of Sports Medicine.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο με επικεφαλής τον Δρ Βίκτορ Νγκ διαπίστωσαν ότι για τα άτομα με ήπια νόσο Crohn, μια μικρή βόλτα μερικές φορές την εβδομάδα βοηθά στην ενίσχυση της καλής φυσικής κατάστασης και της ποιότητάς ζωής τους.

Οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 32 ενήλικες με νόσο Crohn. Όλοι είτε ήταν σε ύφεση είτε υπέφεραν από ήπια συμπτώματα. Για τρεις μήνες, οι μισοί περπατούσαν για 30 λεπτά, τρεις μέρες την εβδομάδα. Οι υπόλοιποι διατήρησαν τη συνήθη σωματική τους δραστηριοποίηση.

Στην αρχή και το τέλος της έρευνας όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τα συμπτώματά τους, την γενική φυσική κατάσταση και την ποιότητα ζωής τους. Στο τέλος της μελέτης, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η ομάδα που αθλούνταν ανέφερε βελτίωση της συμπτωματολογίας και βαθμολόγησε υψηλότερα την ποιότητα ζωής.

Αντίθετα, τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν στην ομάδα ελέγχου.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ