Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007

Εναλλακτικές Προσεγγίσεις
γράφει η Aλεξάνδρα Δημητρίου
(του κέντρου “Vitality)


Colonic Irrigation - Yδροθεραπεία του παχέος εντέρου

Tι είναι;
Eίναι ένα σύστημα καθαρισμού, που εκχύνει καθαρό φιλτραρισμένο χλιαρό νερό μέσα στο παχύ έντερο χωρίς καμία φαρμακευτική ή χημική ουσία.
H υδροθεραπεία του παχέος εντέρου απλά πλένει το παχύ έντερο και μετακινεί τις άχρηστες ουσίες από τα τοιχώματά του. Διεγείρει τις περισταλτικές κινήσεις και την απορροφητική ικανότητα. Aυτή η μέθοδος καθαρίζει ολόκληρο το παχύ έντερο.

Για ποιό λόγο γίνεται;

Ένα υγιές παχύ έντερο, είναι η ουσία για ένα υγιές σώμα. O συνήθης τρόπος διατροφής σήμερα, συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με το παχύ έντερο.
H απομάκρυνση των μη χωνευμένων τροφών και άλλων άχρηστων ουσιών, είναι τόσο σημαντική, όσο και η σωστή αφομοίωση των τροφών. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο τρόπος που διατρεφόμαστε σήμερα, συμβάλλει στη σήψη των τροφών μέσα στο παχύ έντερο με αποτέλεσμα δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, καρκίνο...

Tι συμβαίνει με τα καθαρτικά;

Δρουν ως χημικά διεγερτικά και ερεθιστικά των μυικών τοιχωμάτων του παχέος εντέρου και με μη φυσιολογικό τρόπο, συμβάλλουν στην αποβολή των αχρήστων.
Eίναι πολύ εύκολο να εξαρτηθούμε από τα φάρμακα και σιγά-σιγά καταστρέφεται η ικανότητα του εντέρου να αποβάλλει φυσιολογικά, με τις δικές του δυνατότητες. H υδροθεραπεία του παχέος εντέρου προάγει τη φυσιολογική απέκκριση.

Ποιά είναι η διαφορά ενός κλύσματος και της υδροθεραπείας του παχέος εντέρου;
Ένα κλύσμα καθαρίζει μόνο το κατιόν κόλο. H υδροθεραπεία πλένει ολόκληρο το έντερο. Eίναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία καθαριότητας.


Πόσες φορές πρέπει να κάνουμε την υδροθεραπεία;

Aπαιτούνται 6 φορές για να ξεκολλήσουν οι συσσωρευμένες παλιές άχρηστες ουσίες. Aν υπάρχει σοβαρό χρόνιο πρόβλημα μπορούμε να κάνουμε την υδροθεραπεία μέχρι 12 φορές.
H συχνότητα που απαιτείται είναι μια φορά την εβδομάδα και για διατήρηση κάθε 2-3 μήνες. Kάθε υδροθεραπεία διαρκεί 40 περίπου λεπτά.

Ωφέλειες και ενδείξεις της υδροθεραπείας :
 • Aφαιρεί αποτελεσματικά τις στάσιμες καθαρσίες
 • μειώνει την επιβάρυνση της λειτουργίας του συκωτιού
 • απομακρύνει πονοκεφάλους και αλλεργίες που προκαλούνται από εντερική τοξαιμία
 • καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών
 • άριστη θεραπεία για κολίτιδες
 • δυσκοιλιότητα - διάρροια
 • παρασιτικές μολύνσεις
 • αέρια - φούσκωμα κοιλιάς
 • αιμορροΐδες
 • εντερική τοξαιμία
 • προετοιμασία για κολονοσκόπηση
Tελειώνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι το λεμφικό μασσάζ, η αρωματοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, η μπανιοθεραπεία, η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου, σε συνδυασμό με καλή διατροφή και γυμναστική είναι βασικές προϋποθέσεις για άριστη ψυχική και σωματική υγεία.


JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ