Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

1.000 προσλήψεις "προστατευομένων" εξήγγειλε η κ. Καλαντζάκου (22/5/08)


Για πολλοστή φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης υπόσχεται ότι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου 2643/98, που προβλέπει την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ατόμων με αναπηρία, πολυτέκνων και άλλων ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Ενός νόμου που ουσιαστικά δεν εφαρμόσθηκε ποτέ στη πράξη.

Όπως είπε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Απασχόλησης κ. Σοφία Καλαντζάκου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Δήμητρας Αράπογλου, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εκδοθούν από τις αρμόδιες για την υλοποίηση των διατάξεων του νόμου υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (14 σε όλη την Ελλάδα) προσκλήσεις, μέσω των οποίων θα καλυφθούν συνολικά 1.000 θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.

Ήδη έχει υπογραφεί και έχει προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετική υπουργική απόφαση, με την καθορίζονται ο τύπος του ειδικού εντύπου της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης και τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι για τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας. Μετά τη δημοσίευσή της, η απόφαση θα αποσταλεί στις 14 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προκειμένου να εκδώσουν πρόσκληση για την περιοχή ευθύνης τους. Οι θέσεις εργασίας που θα συμπεριληφθούν σε κάθε μία από τις 14 προκηρύξεις έχουν αποσταλεί από το υπουργείο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στη δευτερολογία της η κ. Καλαντζάκου είπε ότι μετά τον Νοέμβριο οι 14 υπηρεσίες ΟΑΕΔ θα εκδώσουν ανάλογες προσκλήσεις για τοποθετήσεις "προστατευομένων" σε θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Η υφυπουργός ξακαθάρισε ότι οι προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα γίνουν σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, ομολογώντας έτσι την αποτυχία του υπουργείου να τον αναμορφώσει, όπως υπόσχεται εδώ και τέσσερα χρόνια.

Κατά τα άλλα, η κ. Καλαντζάκου τόνισε ότι "είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δε νοείται πολιτική προώθησης των ίσων ευκαιριών, ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και εμπέδωσης της δικαιοσύνης, εάν δεν θωρακιστούν τα δικαιώματα εργασίας για όλους τους πολίτες, πολύ περισσότερο για όσους ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες".

Ο ν. 2643/1998 προβλέπει την τοποθέτηση σε μόνιμες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ατόμων με αναπηρία και όσων έχουν την επιμέλειά τους, πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων (και τριτέκνων), καθώς και τέκνων αντιστασιακών και θυμάτων πολέμου. Από το 1998 που ψηφίσθηκε, ο νόμος εφαρμόσθηκε μόλις δύο φορές, παρότι προβλέπει ότι διαδικασίες τοποθετήσεων πρέπει να οργανώνονται κάθε χρόνο.


πηγή http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=53&cm_prdid=5258


Η αίτηση και τα δικαιολογητικά για τις 1.000 προσλήψεις προστατευομένων:

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=53&cm_prdid=5289
JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ