Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

Η F.D.A. (US Food and Drug Administration) ερευνά για πιθανή σχέση αντι-TNF και εκδήλωση καρκίνου σε παιδιά και εφήβουςΠεριπτώσεις καρκίνου δηλώθηκαν για κάποιους ασθενείς που τους χορηγήθηκαν Remicade, Enbrel, Humira, και Cimzia (τα κόκκινα χρωματισμένα χορηγούνται και στην Ελλάδα).

Περισσότερα (στα αγγλικά) στα παρακάτω link


Οι φωτογραφίες καθώς και οποιαδήποτε σχόλια είναι από τα αντίστοιχα Site :
http://www.abbott.com/global/url/content/en_US/60.15:15/feature/Feature_0011.htm
http://www.remicade-infliximab.com/pages/remicade_o.html

Καλό θα ήταν οι Φαρμακευτικές εταιρείες που τα χορηγούν στην Ελλάδα να παρείχαν μια ενημέρωση στους Συλλόγους των ασθενών (τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή), αλλά και στου θεράποντες ιατρούς (Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία & Ε.Ο.Μ.Ι.Φ.Ν.Ε.), όσον αφορά τα παραπάνω δημοσιεύματα τα οποία βέβαια άπτονται σε συγκεκριμένη αντίδραση της US Food and Drug Administration με στόχο την προστασία της υγείας των ασθενών-καταναλωτών των σκευασμάτων αυτών.

Οι email διευθύνσεις των συλλόγων είναι :
1. Σύλλογος Βορείου Ελλάδας : ifne.gr@gmail.com
2. Σύλλογος Αττικής : info@crohnhellas.gr

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ