Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Νόσος του Crohn - nature genetics Magazine



Ενα γονίδιο το οποίο έχει ήδη συνδεθεί με τη νόσο του Crohn (φλεγμονώδης νόσος του εντέρου) αποδεικνύεται για πρώτη φορά ότι κατέχει ρόλο-κλειδί και σε ό,τι αφορά την αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, μια κοινή μορφή σπονδυλοαρθρίτιδας. Το γονίδιο ΙL23R πιστεύεται ότι θα ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της σπονδυλοαρθρίτιδας.



Σύμφωνα με μελέτη ειδικών διαφορετικών κέντρων η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Νature Genetics συχνά ασθενείς με αρθρίτιδα εμφανίζουν παράλληλα και τη νόσο του Crohn και η νέα ανακάλυψη αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια αυτής της σύνδεσης, οδηγώντας και σε ανάπτυξη καινούργιων φαρμάκων και για τις δύο νόσους.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ