Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου της ΕΟΜΙΦΝΕ




Χαιρετισμός του προέδρου της Οργανωτικής επιτροπής


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλώ εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου της ΕΟΜΙΦΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Ιουνίου 2008 στο όμορφο νησί της Κέρκυρας. Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου προσπαθεί να τηρήσει την επιτυχημένη παράδοση διεξαγωγής του συνεδρίου σε παράκτια περιοχή αλλά και να τιμήσει παράλληλα τη μακροχρόνια και απόλυτα επιτυχημένη κλινική και ερευνητική συνεργασία μας με όλους τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.

Στο συνέδριο, πέραν των κλασικών θεμάτων, θα συζητηθούν διεξοδικά τόσο οι διαταραχές του ανοσολογικού μηχανισμού υπό το πρίσμα των νεώτερων βιολογικών θεραπειών όσο και η ιδιαίτερη συσχέτιση των φλεγμονωδών παθήσεων με τους μηχανισμούς καρκινογένεσης του γαστρεντερικού σωλήνα. Όπως κάθε χρονιά, το συνέδριο θα διανθιστεί από έλληνες και ξένους ομιλητές υψηλού κύρους, κλινικής και ερευνητικής εμπειρίας.

Ευχαριστώντας θερμά το Δ.Σ. της ΕΟΜΙΦΝΕ για την ιδιαίτερα τιμητική αυτή ανάθεση, σας απευθύνω θερμή συναδελφική πρόσκληση για ενεργό συμμετοχή σε ένα συνέδριο πλούσιο και πρωτότυπο σε επιστημονικό πρόγραμμα σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της πατρίδας μας.


Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Επαμεινώνδας Β. Τσιάνος

Καθηγητής Παθολογίας

Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο Site του Συνεδρίου


JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ