Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΕΡΟΚΛΥΣΗ


















Απεικόνιση εντερικού συριγγίου με

α: μαγνητική εντερόκλυση
β: συμβατική εντερόκλυση

Η μέθοδος της εντερόκλυσης είναι μία ουσιαστική κατάκτηση που ενισχύει το απεικονιστικό οπλοστάσιο. Η φιλοσοφία της εξέτασης έγκειται στη γρήγορη έγχυση σκιαγραφικού π.χ. βαρίου ή μεθυλκυτταρίνης απ' ευθείας στο σύνδεσμο του TREITZ μέσω ενός ακτινοσκιερού καθετήρα.

Η μαγνητική εντερόκλυση είναι μία πολλά υποσχόμενη μέθοδος για την απεικόνιση των παθήσεων του λεπτού εντέρου. Από τη μέχρι τώρα κλινική εμπειρία προκύπτει η μεγάλη διαγνωστική της αξία στη νόσο του Crohn, τα νεοπλάσματα του λεπτού εντέρου και στην εντερική απόφραξη. Η μέθοδος είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση ασθενών με νόσο Crohn, απεικονίζει με εξαιρετική ευκρίνεια σημεία απόφραξης και αποτυπώνει μικρά συρίγγια ή συριγγώδεις πόρους που δεν μπορούν να ανιχνευθούν με ακρίβεια στη συμβατική εντερόκλυση.

JTF 2013: We are young, we are free… willing to fight against IBD

Thanks to all those who participated in the Anaemia survey

Την ύπαρξη περισσότερων εξειδικευμένων γαστρεντερολόγων και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ) ζητούν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΙΓΑΣΤ και των Συλλόγων Ασθενών με ΙΦΝΕ, με την υποστήριξη της ΕΟΜΙΦΝΕ.
“Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα-μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά” - Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ